DIGITRANS подкрепя 195 компании с 2000 евро субсидия за дигитализация 

195 микро, малки и средни предприятия от цяла България могат да се възползват от 2 000 евро за дигитализация на дейността и експертна подкрепа на обща стойност 15 000 евро. Средствата се отпускат по програма DIGITRANS – безвъзмездна програма, управлявана от Световната банка и финансирана от Европейската комисия. В България се реализира с партньорството на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и с помощта на експерти от launchlabs Sofia.

Проектът цели да подобри въвеждането и използването на дигитални технологии сред българските фирми, позволявайки им да подобрят своята оперативна ефективност и конкурентоспособност на пазара с предприемане на една или две ключови стъпки.

За подкрепата могат да кандидатстват всички български компании с ниско ниво на дигитализация, които са регистрирани преди най-малко 12 месеца. Необходимо е да имат от 5 до 35 служители (вкл. собственици и управители) и екип на пълно работно време към момента на кандидатстване.

Процесът е максимално улеснен и се осъществява чрез попълване на форма на сайта на програмата. Крайният срок за това е 15 юли 2024 г. 

Повече информация на www.digitransbulgaria.com

Остави коментар: