ЕЦИХ „Загоре“ партнира на технологичния фестивал Zara Tech Spring

Европейският цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) „Загоре“ беше сред партньорите на технологичния фестивал Zara Tech Spring 2024. Събитието се организира за втора поредна година от Асоциация „IT Стара Загора“, а основната му цел беше да срещне местната IT общност с водещи специалисти експерти от технологичната индустрия.

На 13 и 14 април се състоя първото от поредица събития, което беше насочено както към IT специалисти, така и към всички други професионалисти, интересуващи се от най-актуалните теми в сферата като изкуствен интелект, киберсигурност, облачни технологии, видеоигри, стартъпи и иновации и др.

В рамките на двата дни водещи експерти представяха своите виждания за развитието на технологиите и дискутираха различни въпроси с участниците във фестивала.

В една от сесиите се включи и ръководителят на ЕЦИХ „Загоре“ д-р Румяна Грозева. Пред аудиторията тя представи дейността на хъба и основните направления, по които той работи. Разказа детайли за услугите, които предлага и даде повече подробности за възможностите, които ЕЦИХ предоставя на технологичните компании в региона.

За нас е приоритет да бъдем активна част от дигиталната екосистема и работим в партньорство с всички организации, с които бихме могли да направим възможна цифровата трансформация на Югоизточен регион. Ето защо се радваме да бъдем част от събития като Zara Tech Spring и благодарим за възможността да работим заедно с Асоциация „IT Стара Загора“.