ЕЦИХ „Загоре“ участва в заседание на КН на ПНИИДИТ

Екипът на Европейски цифров иновационен хъб „Загоре“ се включи в четвъртото официално заседание на Комитета за наблюдение на програма „Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация“ 2021 – 2027 (ПНИИДИТ), което се проведе в София.

Ръководителят на проекта д-р Румяна Грозева представи пред аудиторията дейността на хъба и основната цел на водещия проект SynGReDiT – да изгради ключови дигитални компетенции в региона, за да се подкрепи регионалната екосистема в тяхната зелена и дигитална трансформация с фокус HPC, DAS and cybersecurity, data infrastructures, data governance.

 Д-р Грозева разказа повече за четирите основни услуги, а именно – дигитализация на бизнеса, провеждане на обучения по дигитални умения, test before invest за тестване на иновации преди реална инвестиция и подкрепа за намиране на финансиране.

„Проведохме много ползотворна среща. По време на нея обсъдихме важни казуси, пряко засягащи дейността на ЕЦИХ „Загоре“ и успяхме да уговорим още много идеи за съвместна работа“, коментира ръководителят на проекта.